tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

Karma Yoğun Program/Blended Intensive Program (BIP) nedir?
Karma Yoğun Programlar (BIP), çevrimiçi iş birliği dâhil yenilikçi eğitim ve öğretim yöntemlerinin kullanıldığı kısa ve yoğun eğitim programlarıdır. Bu programlar çok uluslu ve çok disiplinli grupların Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle bağlantılı sorunlara ya da bölgeler, şehirler veya firmalar tarafından
tanımlanan diğer sosyal sorunlara çözüm üretmek üzere birlikte çalıştığı sorun ve çözüm odaklı öğrenmeyi içerebilir. Karma yoğun programlar katılımcı yükseköğretim kurumları tarafından hâlihazırda sunulan derslere ve eğitimlere kıyasla katma değer sağlamalıdır. Çok yıllı olabilir. BIP’ler, fiziksel hareketliliği çevrimiçi eğitimle birleştiren yeni ve daha esnek hareketlilik formatıyla, farklı kültürel, sosyal ve ekonomik geçmişe sahip, her çalışma alanından ve öğrenim kademesinden öğrencilere ulaşmayı amaçlamaktadır.
Karma Yoğun Program Bilgileri
Koordinatör Kurum Bilgileri: University of Rijeka
Ülke - Şehir: Hırvatistan Rijeka
Faaliyet Bilgileri
Programın Adı: HealthComm+: Mastering Health Communication in the Era of Misinformation
Faaliyet Alanı: Hemşirelik
Katılımcı Sayısı: 5 (Toplam 15 katılımcı arasından üniversitemiz için ayrılan kontenjan)
Başvuru yapabilecek Bölüm/ler: Hemşirelik
Fiziksel Hareketlilik: 5 Gün
Sanal Hareketlilik: 7 Mayıs
Fiziksel Hareketlilik Tarihleri: 13-17 Mayıs
AKTS:3
BAŞVURU ŞARTLARI
1- İstanbul Esenyurt Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi olmak,
2- En az 2,20 not ortalamasına sahip olmak,
3- Erasmus+ program kapsamında Üniversitemiz tarafından yapılan Dil Yeterlik Sınavından en az 60 almak.
4- Öğrenci mevcut öğrenim kademesi içerisinde programdan 12 aydan fazla yararlanamaz.
BELGELER
1- Yabancı Dil Belgesi (Zorunlu)
2- Transkript (Zorunlu)
Değerlendirme Ölçütleri
Akademik başarı düzeyi
%50
Dil Seviyesi*
%50
Şehit ve gazi çocuklarına
(Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı
niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.)
+15 puan
Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) (Önceliklendirme için öğrencinin 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik”te yer alan Engellilik Sağlık Kurulu raporunu ibraz etmesi gerekir.)
+10 puan
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere (Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.)
+10 puan
Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)
-10 puan
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma
-10 puan
Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama
-10 puan
İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)
-10 puan
Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)
-5 puan
Birinci ve ikinci derece akrabaları veya kendileri, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Deprem felaketinden etkilenen illerde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler Erasmus+ öğrenci hareketliğine yapacakları başvurularda ek puan ile önceliklendirilme yapılacaktır. (1. ve 2. Derece akrabalar: anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri)
+10 puan
Başvuru sonuçlarının ilan edilmesinin ardından 3 iş günü içinde, sonuçlara itiraz edilebilir. Yapılacak itirazlar yazılı bir şekilde ya da mail yoluyla Koordinatörlüğe iletilmelidir.

Hibeler:
Faaliyetin 14'üncü gününe kadar günlük 79 Avro
Hibe Ödemeleri %80 ve %20 olarak yapılır.

Dosya Adı
2023-2024 BIP- Istanbul Esenyurt Üniversitesi İlanı.pdf İndir Göster