tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

2021-2022 Erasmus Days

2021-2022 Erasmus Days

14 Ekim 2021 Tarihinde Gerçekleştirilen Erasmus Days Etkinlik Haberi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Erasmus Days Etkinliği

Erasmus Programına katılım sağlayan öğrenciler yapılan etkinlikte yaşadıkları tecrübelerinden ve Erasmus hakkında avantaj ve dezavantajlarından bahsederek dinleyiciler ile bilgi alışverişi sağlanarak etkinlik gerçekleştirildi. Her yıl gerçekleşen Erasmus Days etkinliği dinleyicilerin dikkatini çekti. Etkinlik üniversite protokolünün katılımıyla gerçekleşmiştir.

Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki Birlik Programı olan Erasmus Programı 2004 yılından bu yana Türkiye Ulusal ajansı tarafından yürütülmektedir. Erasmus Programının tanınması ve desteklenen projelerin görünür olmasını artırmak, Programdan henüz yararlanmamış kişileri Erasmus Programından yararlanmaya teşvik etmek, proje sahibi kurumların projelerini yaygınlaştırmalarına destek olmak amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla her yıl Ekim ayı içerisinde (#ErasmusDays) etkinlikleri düzenlenmektedir.

2020 yılında kampanya kapsamında 84 ülkede, 5000’den fazla etkinlik düzenlenmiş, 656 etkinlikle kampanyaya katılım bakımından ülkemiz ikinci sırada yer almıştır.

Erasmus Günleri bu yıl 14-15-16 Ekim 2021 tarihlerinde, dünya çapındaki farklı ülkelerde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacaktır. Düzenlenen etkinliklerle, Erasmus+ projelerinin yararlanıcı hikâyelerinin görünür hale gelmesi, proje sonuçlarının ve hikâyelerinin yerelde paylaşılması hedeflenmektedir. Yedişer yıllık dönemler halinde uygulanan Erasmus Programının yeni dönemi 2021 yılı itibariyle başlamıştır. 2021-2027 döneminde uygulanacak Erasmus Program döneminin etkin bir şekilde yürütülmesi, ülkemizin Erasmus Programından yararlanma düzeyinin artırılması için son derece önemlidir.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi olarak bu yıl 3. Erasmus Days Etkinliğimizi düzenlendik.

14 Ekim’de 2021 tarihinde Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik programın tanıtılma konuşmasıyla başlayıp İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Hayrettin AKKAYA’nın programa dair bilgilendirici ve ulusallaşmayı hedefleyen konuşmaları sonrasında İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Sudi APAK’ın Erasmus ve Erasmus Days programının yürütülmesi, üniversite olarak gelinen aşamalar, kendilerinin de Erasmus hareketliliği anılarının yer aldığı konuşmalarıyla devam etmiştir.

Protokol konuşmalarından sonra Erasmus Koordinatörümüz Sn. Dr. Öğr. Üyesi Meltem ÖZEL Erasmus Programının kapsamı, yürütülmesi, uygulama sonrası çıktılarını aktardığı bir sunum gerçekleştirmiştir. Akabinde giden ve gelen öğrencilerimizin slayt gösterisi eşliğinde sunumları yapılmıştır. Güray Mühendislik firmasının genel müdürü ve mühendislik bölümünden mezun olan kendisi de Erasmus yapan öğrencimiz Ramazan AKSOY staj tecrübesiyle tüm öğrencilerimize örnek olan bir konuşma gerçekleştirmiştir. Diğer bir konuşmacımız olan THY’de kabin memuru olan ayrıca diyetisyenlik bölümümüzde okurken hem öğrenim hem staj hareketliliği yapan mezun öğrencimiz Nimetnur CANSIN sunumlarıyla etkinliğimize renk katmıştır.

Hâlihazırda öğrencimiz olan Burak Taha BAŞARAN ve Rukiye DELİGÖZ adlı öğrencilerimiz de Polonya ve Romanya’da öğrenim hareketliliği sonrasında yaşamış oldukları Erasmus tecrübelerini kıymetli öğrencilerimizle paylaşmışlardır.

İspanya’da anlaşmalı olduğumuz kurum olan Rey Juan Carlos’tan gelen öğrencilerimizden Samuel Santos Da SILVA adlı öğrencimiz ise Türkiye’deki Erasmus tecrübesinden bahsetmiştir.

Son olarak Esenyurt Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü biriminden Yusuf GÜNDOĞDU Eurodesk programı hakkında bilgilendirici bir konuşma gerçekleştirmiştir.